Det finns två typer av försäkringar för fastigheter i Turkiet. Dessa är den obligatoriska jordbävning försäkringen och andra icke-obligatoriska egendomsförsäkringar.

Obligatorisk: DASK (Den turkiska Katastrof Försäkrings Pool - TCIP) har inrättats i kraft av att lagdekret nr: 587 för att skriva obligatorisk Jordbävning försäkring och att göra andra uppgifter som ges av dekretet. Obligatorisk Jordbävning Försäkring är garanterad av TCIP. Försäkringsbolagen har rätt att teckna försäkrings avtal med namn och beaktande av TCIP. I Turkiet är obligatorisk Jordbävning försäkring obligatorisk för alla hus utom för de byggnader som hör till offentliga inrättningar och byggnader byggda på områden under uppgörelse

Icke-obligatoriska: Den andra fastighetsförsäkring typen kan fritt köpas från marknaden och de täcker vissa risker, bland annat stöld och brand. Utlänningar har rätt att ingå avtal om försäkring i Turkiet. Det finns inga juridiska begränsningar för utlänningar att köpa alla försäkringstyper. Dessutom är verkliga och juridiska personer skyldiga att köpa försäkringar från försäkringsbolag med verksamhet i Turkiet. Försäkringsbolagen måste ha en licens att driva i Turkiet. Dessa företag är inte behandlade olika i fråga om kapitalkrav om de är inhemska eller utländska. Det är möjligt att etablera ett försäkringsbolag i Turkiet med 100%  utländskt kapital.

Egendomsförsäkring kan också delas upp i flera typer. Full försäkring täcker både byggnaden och innehållet. I bostadskooperativ och samägaren görs en gemensam försäkring för själva byggnaden. Då de boende själva upprättar en hemförsäkring.

Egendomsförsäkring är den typ av egendoms försäkring som täcker privata hem. Detta är en försäkring som kombinerar olika personliga försäkringar och kan omfatta skador som inträffar i bostaden, innehåll, förlust av användning (extra levnadskostnader) eller förlust av andra personliga tillhörigheter i hemmet, samt ansvarsförsäkring för olyckor som inträffar i hemmet och omfattas av policyn .

Riviera Invest hjälper dig hitta den försäkring som bäst passar dig och din bostad. Vi arbetar med Gokce Sigorta (Försäkring), som har 7 / 24 kundservice. Prisbelönade Gokce Sigorta grundades 1990 och är agent för många av de största försäkringsbolagen i Turkiet. Bland dem:

  • Ergoİsviçre Insurance Co.
  • Ergoİsviçre Life Inc.
  • Yapi Kredi Sigorta A.Ş.
  • Acibadem Insurance Co.
  • Fiba Sigorta A.Ş.
  • Axa Insurance Co.
  • Axa Life Insurance Co.
  • Aviva Insurance Co.
  • Işık Sigorta AS
  • HDI Sigorta AS

Kontakta oss idag för gratis försäkring rådgivning!


 

Kontaktformulär

Securty Code

Our Location

Kadıpaşa Mah, Hayate Hanım Cd. No:3/A, 07400 Alanya/Antalya
Turkiet, Antalya Alanya 07400 Kadıpaşa Mah. Elmas Sok. No :31 Alparslan Apt.

Copyright © Riviera Invest, all rights reserved. 2021 Sitemap

whatsappContact us on WhatsApp now! whatsappContact us on WhatsApp now!