Alanya / Konakli

  • bolge4
  • bolge4
  • bolge4
  • bolge4
  • bolge4
  • bolge4
  • bolge4
  • bolge4
  • bolge4
  • bolge4

En gång känd som Telatiye, är Konakli nu en snabbt växande resort vid Medelhavskusten av Turkiet, känd som den turkiska rivieran. Konakli och mycket av det omgivande området är platt med några branta backar. Detta gör den till en perfekt plats för människor med gångsvårigheter.

Konakli är beläget ca 15 km från Alanya. Konakli har den äldsta kulturhistorien av de västra förorten. Den huvudsakliga inkomstkällan i området är turism. Under senare år har denna plats har utvecklat en liten stad, där du kan hitta allt.

Varje onsdag, är orten Konakli värd för det populära Konakli utomhusmarknad.

Marknaden ligger precis utanför dörren, vilket gör det lätt att köpa presenter utan behov av transport. Se bara till att du har tillräckligt utrymme i resväskan för de många fynd hittar du.

Med den enorma mängd färsk frukt och grönsaker som finns tillgänglig är det en stor möjlighet att göra veckohandla runda till en oslagbar pris.

Lokal information För Konakli, Turkiet

Konakli är en 90 minuters bilresa med bil eller buss från Antalya flygplats och 15 minuters bilresa från staden Alanya. Förutom de många affärer, restauranger och barer, finns en lokal läkare, post, bank, bageri, turkiskt bad (Hamam), buss, taxi, internetkaféer och mycket mer ..

Det finns flera gröna områden nära de största affärerna. Ofta förbisett i andra städer, de gröna områdena här är väl genomtänkta och vackert integrerad i Konakli stad. Du kan ta en paus från shopping och bara luta dig tillbaka och koppla av i solen och se världen passera förbi.

Det finns fördelar med att vara i Konakli. Tungt eller skrymmande varor kan avsättas för senare hämtning. I allmänhet är de turkiska handlarna mycket hjälpsamma och kommer ofta leverera varorna till dig. Tips: Omfamna den hjälp och vänlighet lokalbefolkningen ger, och du måste knappt bära något tyngre än en handväska eller plånbok. Nytt i Konakli är en lekplats och ett stort köpcentrum.

Konakli är en resort du kan besöka året runt. Trots att klimatet är kallare på vintern, bör en vintersemester prövas. Inte så hektisk som under sommaren, vinter i Konakli har en speciell charm. Lokala butiker och företag verkar mer anpassade till behoven hos invånarna och onsdagensmarknaden visar en mer subtil ansikte. Utan daglig stress, med en avslappnad stämning, ger detta område en frihet att göra mer av vad du vill när du vill.

Området har mer än 60 inkvarteringplatser med säng kapacitet på upp till 35.000. Det finns mer än 1500 lokala hantverkare och 55% arbetar inom turism, 27% inom jordbruket, 15% inom handel, och 3% i tillverkningsindustrin. Totalt finns 165 km vägar varav 140 km är asfalterade, 15 km är grusväg och 10 km stabiliserade vägar. 40.000 kvadratmeter av kullersten och färgglada stenar. Avloppsrör-arbete slutfördes under 2007.

Turkiet, Antalya Alanya 07400 Kadıpaşa Mah. Elmas Sok. No :31 Alparslan Apt.
whatsappContact us on WhatsApp now! whatsappContact us on WhatsApp now!