ALANYA

  • bolge9
  • bolge9

Alanya där solen ler

Alanya är en stad i Turkiet på södra kusten. Det ligger på en liten halvö vid foten av Taurusbergen i provinsen Antalya, ca. 140 kilometer sydost av staden Antalya i Anatolien mot Medelhavet. Dess befolkning noterades på 91 713 vid utgången av 2007. Varje sommar  besöks staden av många turister, främst från Skandinavien, England, Tyskland, Ryssland och Nederländerna. Området, som även omfattar stadens centrum, har nära 400.000 invånare. Omkring 10.000 européer bosatta i Alanya, en siffra som stadigt ökar ..

Alanya har ett typiskt Medelhavsklimat med 310-320 soliga dagar per år. Men jämfört med andra regioner längs Medelhavet, skiljer Alanya sig fortfarande. Omgiven av berg i öster, norr och väster där kalla vindar stoppas, gör det möjligt att bada i havet hela 10 månader om året. Med tanke på det perfekta väderförhållandet tillsammans med en ytterst fruktbar jord, har Alanya ett antal tropiska växter och frukter året om.

Förutom sitt kulturella och historiska erbjudanden har Alanya också ett annat oslagbart semester tilbud: Den vackra Kleopatra beach som ligger på västra sidan av staden, medan Keykubat stranden ligger på den östra sidan. Alla vattensporter finnes i Alanya, och nattlivet sträcker sig från de typiska turkiska barer och restauranger till diskotek för riktigte natt ravner.

I detta område inbjuder vi dig till ett nytt liv - ta den utmaning, njuta av livet!

Turkiet, Antalya Alanya 07400 Kadıpaşa Mah. Elmas Sok. No :31 Alparslan Apt.
whatsappContact us on WhatsApp now! whatsappContact us on WhatsApp now!