Norges nationaldag firades på traditionellt sätt i Alanya. Hundratals hade mött upp till Gudstjänst och öppnandet av de nya lokalerna till den norska sjömanskyrkan i Oba. Också enligt traditionen startade det norska 17 maj tåget vid Ataturk statyn, där Norges ambassadör i Turkiet, Cecilie Landsverk, och representanter för Alanya kommun höll sina tal, innan tåget gick genom centrum av staden, till den kommunala festplatsen, där Valkyrien Allstars höll gratis konsert för publiken. Valkyrien Allstars är ett norskt folk-rock band som spelar musik med rötter i den norska tradition och kultur.

Största överraskningen var nog att Alexander Rybak dök upp i kyrkan, så att säga direkt från den internationella Eurovision Song Contest finalen i Tyskland. Rybak hade med sin fiol och spelade två låtar, däribland "Fairy tale" för en entusiastisk kyrkpublik. Och det var verkligen internationell touch över nationaldags firandet med representanter för konsulanter och organisationer från Finland, Nederländerna, Danmark, Tyskland och Polen - naturligtvis i tillägg till de norska och turkiska.

Photos: Yeni Alanya

Representanter för Alanya kommun sade i sina tal till publiken i den norska Sjömanskyrkan att kyrkan har en viktig roll i utbytet av kultur och religion mellan de båda länderna. – ”Och det är en viktig symbol för tolerans", sade de turkiska representanterna.

Firande av 17 Maj har blivit en stark tradition i Alanya. Alla restauranger dekorerar med norska flaggor, och lockar med norska rätter på menyn.


Alexander Rybak enjoyed a Raki, here together with Ferit from Yeni Alanya

17th May parade in Alanya's streets

Photos: Yeni Alanya

Kontaktformulär

Turkiet, Antalya Alanya 07400 Kadıpaşa Mah. Elmas Sok. No :31 Alparslan Apt.
whatsappContact us on WhatsApp now! whatsappContact us on WhatsApp now!