"I år skall det lanseras på full styrka och det kommer att ta av! "

Dessa ord kommer från Murat Sen, en ledande medlem av personalen på TAV Gazipasa Flygplats nära Alanya.

Idag måste människor som vill besöka Alanya, flyge till Antalya, som ligger 90 minuter bort. Även om det aldrig har varit ett stort hinder för turism, i själva verket är Alanya en av de mest populära semesterorter i Turkiet, är det uppenbart att ju kortare avstånd från flygplatsen, desto bättre är det.

Gazipasa Flygplats ligger bara några minuter från Alanya. Flygplatsen byggdes ungefär ett decennium sedan, men politiska och juridiska vedermödor har hindrat den från att öppnas. Flygplatsoperatören TAV lyckades skära igenom byråkratin och öppna flygplatsen för inrikesflyg förra året. Förra året rapporterades det att internationella flygningar skulle följa efter banans förlängningen blev klar, vilket förväntades bli i år. Vi frågade Murat på framstegen:

"Tja, förlängningen av banan är nästan klar. Den kommer att förlängas med upp till 2 km när den är färdig", säger han.

Murat berättade vidare att biljetter säljs i Nederländerna för direktflyg mellan Alanya och Amsterdam.

"Igår hade vi en otrolig trafik, tre flygplan och fyra helikoptrar, allt på samma gång”, säger han."Flygplatsen hade sin första VIP trafik någonsin igår när premiärministeren landet och lyfte från / till en invigning i Anamur. "

"Gårdagens trafik var uppmuntrande och visade mig att mina anställda är beredd” sade han.

Så det verkar som Gazipasa Flygplats faktiskt kommer att bli internationell i år. Murat säger att de tyvärr inte har specifika förfrågningar från brittiska flygbolag ännu, men eftersom Alanya har den största befolkningen av brittiska utlänningar i Turkiet, är vi säkra på att brittiska flygbolag börjar flyga till flygplatsen, så snart som flygplatsens status som internationell flygplats är säkrad.

Kontaktformulär

Turkiet, Antalya Alanya 07400 Kadıpaşa Mah. Elmas Sok. No :31 Alparslan Apt.
whatsappContact us on WhatsApp now! whatsappContact us on WhatsApp now!