Stränderna längs Medelhavet och Egeiska havet, som får miljontals turister varje år, kommer att klassificeras med stjärnorna.

 

Kultur och turism ministeriet kommer att klassificera stränderna i Medelhavet och Egeiska havet på samma sätt som de klassificera hotellen, genom att tilldela dem stjärnor. Och stjärnorna kommer att flockas till stränderna i Antalya regionen, som har världens mest prestigefyllda turism utmärkelse "Blå Flagg".

 

Efter hotell och komplex resort har fått stjärnor, är det nu stränder som står på tur. Stränder som är klassificerade som "blå flagg" är de bästa stränderna du kan hitta längs Medelhavet, men hittills har de inte blivit befordrad på rätt sätt. Efter att myndigheterna nu har uppgraderat dem med stjärna beteckning från ett till fem kommer dessa fantastiska stränderna annonseras i internationella mässor och i kataloger.

 

Turkiet har 324 stränder med blått flagg, 54% (174 stycken) av dessa finns i Antalya- regionen, och de flesta kommer definitivt få 5 stjärnor i framtiden.

 

I detta avseende måste Antalya anses vara det bästa semestermål. Antalya följs av 73 blå flagg stränder i Muğla, 28 stränder i Izmir, 20 stränder i Aydın och 17 stränder i Balikesir. Den världsberömda Konyaalti stranden Antlaya är bland de stränder, som förväntas få fem stjärnor.

 

När turist myndigheterna delar nu stränderna i stjärn-katagorier kommer bekvämligheter såsom duschar, toaletter, soptunnor sopor, solstolar, parasoller, städning och andra tjänster betonas.

 

Regeringen hoppas att allt detta ska vara klar innan nästa högsäsong.

Source: MahmutlarNews

Kontaktformulär

Turkiet, Antalya Alanya 07400 Kadıpaşa Mah. Elmas Sok. No :31 Alparslan Apt.
whatsappContact us on WhatsApp now! whatsappContact us on WhatsApp now!