TODAY’S ZAMAN, İSTANBUL

Adnan Ahmed Yousif, ordförande i Förbundet för arabiska banker (UAB), säger att banker från Gulfstaterna funderar på att köpa turkiska banker.
Under ett tal vid “Enhancing Shamgen Banking: Turkey, Syria, Lebanon and Jordan” konferens i Istanbul på tisdagen, sade Yousif stora arabiska banker som Al Rajah Bank, Qatar National Bank och Abu Dhabi islamisk bank letade efter möjligheter att bli etablerade i Turkiet genom att köpa en nationell bank.

Han säger regionala länder har potential att växa mer om de samarbetar mer. "Vi behöver mer samarbete inom bank-och finanssektorn under den kommande perioden. Globaliseringen tvingar oss att vara involverade i flera gemensamma projekt, sade Yousif, och hänvisar till en regionalt samarbete inom bank, som undertecknades mellan Turkiet och de tre grannar i söder som föreställer sig att upprätta en gemensam marknad, ett exempel på regional ekonomisk utveckling, som många säger är Mellanöstern versionen av Europeiska unionen.

Syftet med avtalet är att stödja och underlätta handel och investeringar mellan Turkiet, Jordanien, Syrien och Libanon. De fyra länderna har tidigare tecknat frihandel och visum undantag avtal för att förbättra handeln och det bilaterala samarbete sinsemellan.

Kontaktformulär

Turkiet, Antalya Alanya 07400 Kadıpaşa Mah. Elmas Sok. No :31 Alparslan Apt.
whatsappContact us on WhatsApp now! whatsappContact us on WhatsApp now!